Year | Diploma/Master Student | Title of thesis and supervisor(s) |
2013 | STRAUBE, B. | Development of Turning Devices for Drying of Paddy Rice in the Philippines. M. Sc. Thesis. Agricultural Engineering in the Tropics and Subtropics. Prof. Dr. J. Müller.  |
2013 | HEMPEL, J. | Characterization of morphological and chemical traits of Bactris gasipaes fruits with special reference to their carotenoid composition. M.Sc. Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle |
2013 | MUNDER, S. | Improving thermal conversion properties of rice straw by briquetting. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller  |
2012 | INTANI, K. | Non-destructive mango quality assessment using image processing: a novel, low-cost technology for the fruit handling industry in Thailand. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller  |
2012 | RAIBLE, M. | Expansion of the food supply in Paraguay through better utilization of Acrocomia aculeata, by optimizing the drying process of the pulp. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller  |
2011 | KRÖNER, S. | Substanzielle Äquivalenz von Orangensäften nach unterschiedlichen Haltbarmachungsverfahren im Vergleich zum Frischsaft. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle |
2011 | MEZGER, D. | Vergleich und lebensmitteltechnologische Opti-mierung der in vitro Bioverfügbarkeit von Carotinoiden aus frischer Papaya und Tomate. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle |
2011 | SCHIMPF, F. | Vergleich und lebensmitteltechnologische Optimierung der in vitro Bioverfügbarkeit von Carotinoiden aus frischer Mango und Karotte. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle |
2011 | SCHOCK, S. | Household energy in rural Ethiopia - Life Cycle Assessment of biogas as an alternative to dung combustion. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2011 | TOSTA, C. | Auswirkungen von Baum- und Nachreifung auf die Alk(en)ylresorcine in Mangofrüchten (Mangifera indica L.). Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology Prof. Reinhold Carle |
2010 | DAHLIN, J. | Nachhaltige Entwicklung durch die Nutzung von erneuerbaren Energien in Chile am Beispiel der Biomethanherstellung bei der Molkerei Colun. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2010 | DETTMANN, J. | Optimierung von Verfahren zur Herstellung von Granatapfelsaft unter Berücksichtigung chemischer und sensorischer Qualitätsparameter. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle |
2010 | FUSEINI, B. | Development of a backup system to the Hohenheim tunnel dryer. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2010 | GÖSELE, U. | Untersuchung über den Einfluss von Frittierzusätzen auf die Stabilität von Frittierfetten und –ölen. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard |
2010 | HALLE, C. | Assessment of current drying practices for South American pepper varieties (Capsicum spp.) with respect to final product quality. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2010 | HUBER.Y | Evaluierung der flüchtigen Komponenten und der sensorischen Eigenschaften von verschiedenen Papaya (Carica papaya L.) Genotypen aus Costa Rica. Diploma Thesis. Department of plant food stuff technology. Prof. Reinhold Carle.  |
2010 | IRFAN, M. | Determination of sorption isotherms for local varieties of chili pepper (Capsicum spp.) from South America. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2010 | JAKSCH, A. | Charakterisierung wertgebender Inhaltsstoffe in Granatäpfeln unterschiedlicher Herkunft. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle |
2010 | KAUTZMANN, R. | Vergleich zur Entwicklung von Methoden zur Wasser- bzw. Feuchtigkeitsbestimmung in Sauermilchprodukten. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard |
2010 | MAN-HSUAN, C. | Determination of crop water stress index (CWSI) in spring wheat and summer maize in the North China Plain. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2010 | NIAMAT, S. | Effects of pretreatments on drying properties and product quality of South American chili pepper (Capsicum spp.) varieties. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2010 | PFAFF, R. | Prüfung der Einsatzmöglichkeit der automatisierten Karl-Fischer-Titration zur Wassergehaltsbestimmung in ausgewählten Milchprodukten. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard |
2010 | PÜTZ, K. | Biogas transport and logistics to commercialise biogas in developing countries. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2010 | REMEMENSPERGER, J. | Entwicklung einer Karl-Fischer-Methode zur Wasserbestimmung in ausgesuchten Käsesorten. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard |
2010 | SALVATIERRA, A. | Application of HACCP principles to local drying processes of capsicum species in Bolivia and Peru. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Tropics and Subtropics, Prof. Joachim Müller |
2010 | SCHULZE.K | Agronomic and Economic Aspects of Water saving Irrigation Methods in Mango production in Northern Thailand. M.Sc.Thesis. Department of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller. |
2010 | SFYROGIANNAKIS, A. | Life Cycle Assessment of Biogas Production in Thailand. M.Sc. Thesis, Institute of Agricultural Engineering, Prof Joachim Müller |
2010 | STEINGASS, C. | Chemische und morphologische Charakterisierung costa-ricanischer Papaya (Carica papaya L.) Genotypen sowie Untersuchungen zur Chromoplastenentwicklung und Carotinoidakkumulation während der Reifung. Diploma Thesis. Institute of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle |
2010 | WANG, Y. | Farmers’ perception regarding present irrigation method and scheduling and their willingness to change. M.Sc. Thesis. Institute of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller |
2010 | WULFKÜHLER, S. | Auswirkung von Maßnahmen der Mangoverarbeitung auf die Qualität und Ausbeute von Pektin aus Mangoschalen. Department of plant food stuff technology. Prof. Reinhold Carle.  |
2009 | DAMBACHER, M. | Wasserbestimmung in Milchprodukten unter Einsatz derMikrowellenresonanzspektroskopie. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2009 | DANNENMANN, B..E | An evaluation of the environmental impacts of rice production using life cycle assessments. M.Sc. Thesis. Department of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller. |
2009 | HASCHKA, E. | Optimierung einer Methode zur Wasserbestimmung in Lactose. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2009 | MACK, S | Analysis, stability and functional properties of sorghum polyphenols. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle. |
2009 | PAVILOC, J | Gaseous emissions of a plant oil stove when fuelled with Jatropha curcas oil. M.Sc. Thesis. Department of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller. |
2009 | ROSE, P | On-line NIR measurements of spice plants during drying. M.Sc. Thesis. Department of Agricultural |
2009 | SALAZAR ORTEGON, P | Clarification of Jatropha curcas L. oil for direct use in plant oil stoves. M.Sc. Thesis. Department of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller. |
2009 | SCHWEIGGERT, R. | Untersuchungen zur Herstellung von Fruchtsaftkonzentraten aus Hylocereus sp.. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle. |
2009 | STEINGASS, C | Characterisation of morphological and chemical traits of Costa Rican papaya fruit genotypes with special reference to their carotenoid composition. Dipl. thesis. Prof. Reinhold Carle.  |
2009 | WELLHÖFER, J. | Untersuchungen zur enzymatischen Schalenbräunung von Litchifrüchten (Litchi chinensis). Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle. |
2008 | ARAPOVIC, A | Entwicklung einer Verarbeitungstechnologie für Granatäpfel unter besonderer Berücksichtigung der polyphenolischen Inhaltsstoffe. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle. |
2008 | DANGELMAIER, S. | Einfluss verschiedener Parameter auf die Ergebnisse bei der Bestimmung polarer Anteile in Frittierfetten nach der DGF-Einheitsmethode C‑III 3b und Vergleich ihrer Trennleistung mit HPLC. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz- Dieter Isengard. |
2008 | DUCKSTEIN, S | Charakterisierung der Zellwandzusammensetzung von Opuntia ficus-indica (L.) Mill. und Optimierung der Extraktherstellung aus dem Pericarp und den Cladodien. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle. |
2008 | ENGELS, C | Antioxidative and antimicrobial activities of polyphenols from mango (Mangifera indica L.) byproducts. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle. |
2008 | FARR,F | Description of wet processing of Coffea Arabica in Kilimanjaro (Tanzania), definition of bottle necks and potential approaches. Department of Agricultural Engineering. Prof. Joachim Müller. |
2008 | HIEPP, G | Machbarkeitsstudie für eine Biogasanlage auf Basis häuslicher, industrieller und landwirtschaftlicher Reststoffe. M.Sc. Thesis. Department of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller. |
2008 | KIRCH, C. | Vergleich verschiedener Methoden zur Bestimmung des Wassergehaltes in Butter und einigen Käsesorten. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2008 | KORESE KUDADAM,J | Influence of drying parameters on the drying behaviour and quality of lemon balm (Melissa officinalis L.). M.Sc. Thesis. Department of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller. |
2008 | LANGLOIS, M. | Untersuchungen zu Einsatzmöglichkeiten ionischer Flüssigkeiten bei der Karl-Fischer-Titration. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2008 | MENDOZA HUAITALLA, R | Mechanical and physical properties of Jatropha curcas L. for oil production. M.Sc. Thesis. Department of Agricultural Engineering, Prof. Joachim Müller. |
2008 | MÖSLEIN, L | Charakterisierung des Polyphenolspektrums und der Polysaccharide aus Aloe ferox Miller. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle. |
2008 | NAGEL, A | Charakterisierung spezieller Pektine, insbesondere aus Mango, unter Einbeziehung von Größenausschlusschromatographie. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Reinhold Carle. |
2008 | PRECOPPE, M | Performance Analysis of a Litchi Drying System in the Upland Region of Northern Thailand. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller |
2008 | SCHREIB, K. | Wasserbestimmung in Säuglingsmilchnahrung. Diploma Thesis. Department of Food Science and Biotechnology, Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2008 | SCHWEIGGERT, R | Evaluation of different processes for the production of juice concentrates and fruit powders from dragon fruit (Hylocereus sp.). Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle.  |
2008 | TRIANI, R | Influence of selected pre- and post harvest factors on the quality and peel properties of fresh litchi fruits (Litchi chinensis Sonn.). M.Sc. thesis. Prof. Reinhold Carle.  |
2007 | GRABOW, A. | Untersuchungen zur Rückstandsproblematik von Paclobutrazol in Frucht und Boden beim Anbau von Mangos (Mangifera indica L.) in Nordthailand. Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2007 | HABASIMBI, K.M. | Assessment of the potential of residues from fruit production as suitable renewable energy for drying systems in Northern Thailand. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller.  |
2007 | HALLE, B.E. | Optimization of drying chilli and ginger in a solar tunnel dryer in Sunyani (Ghana). M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2007 | KIENZLE, S. | Alternative Verfahren zur Schwefelung von Litchis und Longans. Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2007 | LANDENDÖRFER, T. | Bestimmung der polaren Anteile in verschiedenen Fetten und Ölen nach dem Frittieren unter verschiedenen Bedingungen. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2007 | MATUTE GIRON, M.I. | Influence of free fatty acid content of plant oil on the performance and deposition of residues in a plant oil pressure stove. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2007 | MOLDZIO, B. | Bestimmung des Quercetingehaltes in frischen und frittierten Zwiebeln mittels HPLC. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2007 | NUSS, P. | Investigation of biotechnical conditions of Jatropha curcas L. toward gradual harvest mechanisation. M.Sc. Thesis. Prof .Dr. Siegfried Kleisinger.  |
2007 | OUMAROU, H.M. | Optimizing of drying of mango using solar tunnel dryer in Tamale, Ghana. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2007 | PABST, C. | Veränderung der Mono- und Disaccharidzusammensetzung in Allium cepa beim Frittierprozess, untersucht mittels HPLC. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2007 | PACKULAT, J. | Untersuchungen zum gleichzeitigen Einsatz verschieden polarer Lösungsvermittler bei der Karl-Fischer-Titration. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2007 | ROMÁN SUFÁN, F.D. | Investigation on solar roof collectors for preheating of air at drying facilities in Northern Thailand. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2007 | SHAPIRO, O. | Development of Ready-to-Use Therapeutic Food (RUTF) for malnourished children in Indonesia. Diploma thesis. Prof. H.K. Biesalski. |
2007 | STORM, B. | Untersuchung des Einflusses des Frittierens auf den Gehalt an Vitamin C in Allium cepa und Bestimmung des Vitamin E-Gehaltes im Frittierfett. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2006 | BIEGLER, I. | Ölgewinnung aus der Kokosnuss (Cocos nucifera) zum Einsatz als Brennstoffalternative in einem Pflanzenölkocher. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2006 | DALFERTH, Y. | Charakterisierung der Monosaccharidzusammensetzung von Zwiebelgewächsen mittels HPLC. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2006 | FEIKE, T. | Propagation of Physic nut (Jatropha curcas L.) on Leyte Island, Philippines. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2006 | GONZÁLEZ AZCÁRRAGA, J.C. | Performance investigation of a Taiwan type flat bed dryer currently used for longan (Dimocarpus longan Lour.) in Chiang Mai, Thailand. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller.  |
2006 | HAMMESFAHR, M. | Vergleich verschiedener Methoden zur Bestimmung der polaren Anteile in Frittierfetten. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2006 | HOFFMANN, M. | Charakterisierung und Quantifizierung der Isoflavonverbindungen in Sojagetränken und -grundstoffen. Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2006 | KINDERMANN, M. | Economy of a small scale coconut oil production in Leyte, Philippines. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2006 | KOTH, F. | Simultane Fett- und Wasserbestimmung in Mayonnaise mit niedrig-auflösender Kernresonanzspektroskopie. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2006 | KRUMBEIN, K. | Improving the management of malnourished children during the rehabilitation phase – admitted in the Nutrition Unit of Kumi Hospital, Uganda: Introduction of a Ready-to-Use Therapeutic Food (RUTF). Diploma thesis. Prof. H.K. Biesalski. |
2006 | LANSCHE, J. | Der Clean Development Mechanismus als Werkzeug zur verstärkten Nutzung erneuerbarer Energieträger in Entwicklungsländern am Beispiel von Pflanzenöl. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2006 | LOBER, K. | Untersuchungen zu den phenolischen Inhaltsstoffen in Tees und fruchtsafthaltigen Getränken auf Teebasis. Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2006 | MERKH, G. | Vergleichende Untersuchungen von Methoden zur Wassergehaltsbestimmung in einigen pulverförmigen Milchprodukten. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2006 | MESSERSCHMIDT, G. | Identifizierung und Quantifizierung phenolischer Verbindungen in Trester brasilianischer Traubensorten mittels HPLC-DAD-MS/MS. Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2006 | MÜLLER, C. | Development of a non-destructive method and device to determine mango harvest maturity in the field. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2006 | PADUNGSATAYAWONG, T. | Evaluation of composition and gelling properties of mango pectins. M.Sc. thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2006 | REICHEL, M. | Untersuchungen zur Stabilität qualitätsbestimmender Inhaltsstoffe in enzymatisch hergestellten Ingwerprodukten. Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2006 | RUDI, T. | Simultane Fett- und Wasserbestimmung in Karamellmasse mit niedrig-auflösender Kernresonanzspektroskopie. Diploma thesis. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2006 | STRÖBEL U. | Einfluss der Kopraaufbereitung auf Ölgewinnung und Ölqualität. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2005 | CONZELMANN C. | Comparative study of mothers nursing an infant ? 1 year of age in the Highlands and the Lowlands of Bale, Ethiopia: Food intake and feeding practices, post-partum amenorrhea, contraceptive use, child spacing and nutritional status. Prof. Hans Konrad Biesalski.  |
2005 | GONZÁLEZ MELLADO A.A. | Determination of benzaldehyde in honey from different countries. M.Sc. thesis. Prof. Dr. Isengard. |
2005 | GRAF J. | Untersuchung und Bewertung eines Bandtrockners für Arznei- und Gewürzpflanzen. Diplomarbeit. Prof. Werner Mühlbauer. |
2005 | GRANEIS S. | Qualitative und quantitative Bestimmung von Betalainen und Aminokomponenten in verschiedenen betalainhaltigen Rohwaren. Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2005 | HÄUSSLER V. | Sorption isotherm of seed, aril and pericarp of Longan (Dimocarpus Longan Lour.) M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller. |
2005 | HOFMANN S. | Enzymatische Verflüssigung von Ingwer und Untersuchungen zum Einfluß technologischer Maßnahmen auf den Erhalt qualitätsgebender Inhaltsstoffe. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle. |
2005 | MAIER C. | Einfluss verschiedener Erhitzungs- und Lagerbedingungen auf die Betalainstabilität in Kaktusfruchtsäften. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle. |
2005 | MARKS S. | Ethanol- und Glyceringehalt verschiedener Sortenhonige und deren Veränderung während der Fermentation. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2005 | MÜHLBAUER B. | Mathematische Modellierung und Simulation der solaren Klärschlammtrocknung Studienarbeit. Prof. Joachim Müller.. |
2005 | NAGLE M. | Comparison of partial root zone drying with other irrigation regimes on yield and quality of mango. M.Sc. thesis. Prof. Joachim Müller.  |
2005 | NDANGAM E. | Water content determination in anhydrous milk fat by coulometric Karl Fischer titration. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2005 | REINTJES K. | Entwicklung, Validierung und Applikation einer GC-MS-Methode zur Bestimmung von Paclobutrazol-Rückständen in Mango- und Bodenproben. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle.  |
2005 | TRICHTERBORN J. | Sensory and key aroma compound mapping of ready-to-drink coffee beverages. Diploma thesis. Prof. Reinhold Carle. |
2005 | WEIS K. | Solargestützte Trocknung einheimischer Holzarten in der Provinz Chaco, Argentinien. Diplomarbeit. Prof. Joachim Müller.  |
2005 | ZADRAVEC K. | Untersuchung der Stabilität von Vitamin E in verschiedenen pflanzlichen Fetten und Ölen. Prof. Heinz-Dieter Isengard. |
2004 | ANSORGE, D. | Methods to determine drought stress and their suitability for application in Lychee orchards. Bachelor thesis. Prof. Dr. K. Köller.  |
2004 | ASHIAGBOR K. | Improved harnessing systems for donkeys as draught animals in the guinea savannah zone of Ghana. M.Sc. thesis. Prof. Karlheinz Köller.  |
2004 | DÜLL H. | Teilflächenspezifische Aussaat von Winterweizen. Diplomarbeit. Prof. Karlheinz Köller. |
2004 | DÜRRICH M. | Entwicklung eines Verfahrens zur Gewinnung eines natürlichen Süßungsmittels aus Datteln. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle. |
2004 | EFOME E. | Energetische Untersuchung eines solar-gestützten Schnittholztrockners unter gemäßigten Klimabedingungen. Diplomarbeit. Prof. Werner Mühlbauer |
2004 | GAMLICH F. | Vergleich zweier Messmethoden der Wasseraktivitätsmessung hinsichtlich der Beeinträchtigung durch andere flüchtige Stoffe als Wasser. Diplomarbeit. Prof. Heinz-Dieter Isengard.  |
2004 | GLEITER R.A. | Die Beeinflussung der Wasseraktivität von Honig durch Sorte und Kristallisationszustand. Diplomarbeit. Prof. Heinz-Dieter Isengard.  |
2004 | HAINZL F. | Untersuchungen zur Kombination von Ernte und Saat. Prof. Karlheinz Köller. |
2004 | HAMMER M. | Future potentials for food production & wastewater treatment in Havana’s urban vegetable production. M.Sc. thesis. Prof. Karlheinz Köller.  |
2004 | HERTWIG K.-P. | Seuchenhygienische Untersuchungen bei der solaren Trocknung und Pelletierung von Klärschlamm. Diplomarbeit. Prof. Werner Mühlbauer. |
2004 | ISLAM M. | Solar drying of fish in Bangladesh. M.Sc. thesis. Prof. Karlheinz Köller. |
2004 | KLING R. | Bestimmung des Wassergehaltes in Trockenmilcherzeugnissen - eine kritische Überprüfung der derzeit gültigen ISO-Vorschrift. Diplomarbeit. Prof. Heinz-Dieter Isengard.  |
2004 | KLOOS S. | Untersuchungen zum Einfluß von Verarbeitung und Lagerung auf die Stabilität von ßCarotin in Mangopürees. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle. |
2004 | KNÖDLER M. | Gewinnung von Pektin und Polyphenolen aus Reststoffen der Mangoverarbeitung. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle. |
2004 | LABITZKE I. | Wassergehaltsbestimmungen in Hartweizengrieß mit Nahinfrarotspektroskopie auf der Basis verschiedener Referenzmethoden. Prof. Heinz-Dieter Isengard.  |
2004 | MAURER C. | Strömungstechnische Untersuchungen der Gleichförmigkeit von Emittern zur Mikro-Bewässerung. Prof. Karlheinz Köller. |
2004 | MORAY R.L. | The analysis of the drying behaviour, the quality changes and the sugar kinetics during the drying process of Indonesian cocoa. M.Sc. thesis. Prof. Werner Mühlbauer.  |
2004 | OWUSU-SENYAH S. | Effect of different irrigation regimes on yield in Mango production in Thailand. M.Sc. thesis. Prof. Karlheinz Köller.  |
2004 | PODES CH. | Empirische Analyse der potentiellen Kunden des automatischen Lenksystems John Deere Auto Trac. Prof. Karlheinz Köller. |
2004 | RAUS D. | Experimentelle Bestimmung der Abflussgleichungen für scharfkantige zusammengesetzte Messwehre. Prof. Karlheinz Köller. |
2004 | RESCH A. | Stabilität von Pektinesterase und Peroxidase in verschiedenen Citrusarten und –sorten. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle. |
2004 | RESCH K. | Effekte von thermischen Saftbehandlungen und Lagerzeit auf die Stabilität von Pektinesterase und Peroxidase in Orangensaft. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle. |
2004 | ROHE M. | Beeinflussung der Hitzestabilität von Betalainen aus Kaktusfrüchten durch die Saftmatrix und Zusatz ausgewählter Lebensmittelinhaltsstoffe. Diplomarbeit. Prof. Reinhold Carle. |
2004 | TIRUKOLEVA S. | Study of native starch systems for dehydrated and agglomerated culinary products. M.Sc. thesis. Prof. Werner Mühlbauer. |
2004 | TÖPFER N. | Ernährungszustand von Kindern und Jugendlichen in Ladakh. Einfluss traditioneller Lebensmittel bzw. Stellung traditioneller Lebensmittel in der Mikronährstoffversorgung. Diplomarbeit. Prof. Hans Konrad Biesalski. |
2004 | VUGRINEC S. | Versuche zur Bestimmung von freiem und Gesamtwasser in Lactose mittels Karl-Fischer-Titration, niedrig-auflösender Kernresonanzspektroskopie und Trocknung. Prof. Heinz-Dieter Isengard.  |
2003 | BRUNNER, K. | Kann man die Haltbarkeit von pflanzlichen Speiseölen mit der Rancimat-Methode vorhersagen? Prof. Dr. H.D. Isengard.  |
2003 | CORDERO, V.C. | Technical evaluation of processing Lagundi (Vitex negundo L.) tea powder as herbal medicine. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2003 | HÖNER, O. | Niedertemperaturtrocknung von Buchenschnittholz (Fagus sylvatica) zur Vermeidung qualitätsmindernder Verfärbungen. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W.Mühlbauer and Prof. Dr. Dr. h.c. G. Becker. |
2003 | ISLAM, M.S. | Solar drying of fish in Bangladesh. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2003 | QU, Y. | Feasibility study: Selection of regions in China for the introduction of the plant oil cooking stoves. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2003 | RIES, D. | Untersuchung eines Bautrockners auf seine Eignung zur Wassergewinnung für die menschliche Nutzung. Prof. Dr. H.D. Isengard.  |
2003 | SCHUHMANN, R. | Qualitätsmanagement nach DIN ISO 9000ff in der Pflanzenproduktion durch die Anwendung von „Precision Agriculture“. Prof. Dr. K. Köller. |
2003 | SILBER, H. | Analyses of anaemia in the autonomous Oblast of Gorno-Badakhshan, Republic Takjikistan. Diploma thesis. Prof. Dr. H.K. Biesalski.  |
2003 | VOGTHERR, J. | Solargestützte Trocknung von Fichtenschnittholz unter gemäßigten Klimabedingungen in Süddeutschland. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2003 | WOERZ, M. | Untersuchungen zum Pflückverhalten von Maiskolben. Prof. Dr. K. Köller. |
2002 | BAJOVIC, B. | Versuche zur Bestimmung von Ingredienzien in Gewürzmischungen mit Hilfe der Nahinfrarotspektroskopie. Prof. Dr. H.-D. Isengard.  |
2002 | BARUS, K. | Influence of pre-treatments on quality of dried mangoes. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2002 | BÖCKER, U. | Einsatzmöglichkeiten der Mikrowellentrocknung zur Feuchtebestimmung in einigen zuckerreichen Lebensmitteln. Prof. Dr. H.-D. Isengard.  |
2002 | DUTZI, S. | Konzept für ein Expertensystem zur Auswertung von Stoffuntersuchungen in Verbindung mit Düngerstreuern und Laborgeräten. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2002 | FELGNER, A. | Untersuchungen zum Einsatz eines Gassensorsystems zur Überprüfung von Gewürzspezifikationen. Prof. Dr. H.-D. Isengard.  |
2002 | FROSS, M. | Untersuchung des Einflusses von Reinigung und Kühlung auf das Betriebsverhalten von Solargeneratoren. Prof. Dr. K. Köller. |
2002 | HAHN, K. | Betriebsverhalten und Anwendervorteile eines Ackerschleppers mit Elektroantrieb. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2002 | HAMMER, M. | Irrigation water conveyance systems in Mae Sa Mai as an example for a rural area in Northern Thailand. Bachelor thesis. Prof. Dr. K. Köller.  |
2002 | JANTSCHKE, C. | Theoretische und empirische Ermittlung des Pflanzenwasserbedarfs von Lycheebäumen in Nordthailand. Prof. Dr. K. Köller.  |
2002 | KERWIN, H. | Erarbeitung einer Referenzmethode zur Bestimmung des Wassergehaltes in Butteröl. Prof. Dr. H.-D. Isengard.  |
2002 | MAIER, E. | Untersuchung des Trocknungsverhaltens und der Qualitätsveränderungen bei der Trocknung indonesischer Kakaobohnen. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2002 | MÖNDEL, A. | Untersuchung des Trocknungsverhaltens und der Qualitätsveränderung bei der mehrstufigen Dickschichttrocknung indonesischer Kakaosamen. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer.  |
2002 | POLINSKI, S. | Identifikation von ausgebrachten Mineraldünger-Körnern mittels digitaler Bildverarbeitung. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2002 | RÜTHER, W. | Bestimmung des Aminosäurespektrums von Honigen unterschiedlicher Sorte mit Hilfe der HPLC. Prof. Dr. H.-D. Isengard.  |
2002 | SCHOLZ, Y. | Planung und Erstellung eines Prüfstandes zur Trocknung von Klärschlamm. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer |
2002 | SCHREIBER, M. | Einsatzuntersuchung des Unimog in ausgewählten Kommunalbetrieben und daraus folgende Ausstattungsempfehlungen zur Kostenoptimierung. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer |
2002 | SCHUTTE, B. | Schareinbauten zur Verbesserung der Kornablagequalität bei der Drillsaat. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |
2002 | SPIROVSKA, M. | Effects of drying on quality of rosemary and thyme plants produced in the Chiang Mai district, Thailand. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer.  |
2002 | WEBER, K. | Auswirkungen von Klimaschwankungen bei der Trocknung von Fichtenschnittholz auf Trocknungsdauer und Qualität. FH Rosenheim Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. W. Mühlbauer. |